Yalnız Mesajı Göster

Hardallı Kuzu Budu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hardallı Kuzu Budu Tarifi



Hardallı Kuzu Budu Tarifi

2+1/2 kg'lık 1 kuzu budu (bütün bırakılmış)
120 gr (1/2 su bardağı) hardal
3 çorba kaşığı rafine yağ
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Önce fırmmızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ıstınız
Orta boy bir kapta hardal, rafine yağ ve sarımsağı kanştırınız
Kuzu budunu bir tahtanın üstüne koyup, önce tuz ve biberle her yanını ovunuz Sonra bir fırçayla üstüne orta boy kapta hazırladığınız hardallı karışımdan sürünüz
Kuzu budunu bir tepsive yerleştirip fırına sürerek 1,5 saat (arasıra suyundan alıp kaşıkla üstüne dökünüz), keskin bir bıçak batırıldığında açık pembe su çıkana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından çıkarınız Bir servis çatalı ve bir bıçak yardımıyla budu bir kesme tahtasına alınız
Keskin bir bıçakla dilimledikten sonra ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz Yanında sebzeleriyle birlikte servis ediniz

Not: Hardalla kaplanmış kuzu budunu, tereyağlı taze fasulye ve fırın patatesle servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla