Konu
:
Hardallı Kuzu Budu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hardallı Kuzu Budu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hardallı Kuzu Budu Tarifi
Hardallı Kuzu Budu Tarifi
2+1/2 kg'lık 1 kuzu budu (bütün bırakılmış)
120 gr (1/2 su bardağı) hardal
3 çorba kaşığı rafine yağ
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Önce fırmmızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ıstınız
Orta boy bir kapta hardal, rafine yağ ve sarımsağı kanştırınız
Kuzu budunu bir tahtanın üstüne koyup, önce tuz ve biberle her yanını ovunuz
Sonra bir fırçayla üstüne orta boy kapta hazırladığınız hardallı karışımdan sürünüz
Kuzu budunu bir tepsive yerleştirip fırına sürerek 1,5 saat (arasıra suyundan alıp kaşıkla üstüne dökünüz), keskin bir bıçak batırıldığında açık pembe su çıkana kadar pişiriniz
Tepsiyi fırından çıkarınız
Bir servis çatalı ve bir bıçak yardımıyla budu bir kesme tahtasına alınız
Keskin bir bıçakla dilimledikten sonra ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz
Yanında sebzeleriyle birlikte servis ediniz
Not: Hardalla kaplanmış kuzu budunu, tereyağlı taze fasulye ve fırın patatesle servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul