10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Paçası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yumurta,
- 1 su bardağı un,
- 3 diş sarmısak,
- 1 limon suyu,
- ½ fincan sirke,
- 1 adet kemikli tavuk göğsü,
- 3 yemek kaşığı margarin,
- ½ su bardağı haşlanmış nohut,
- Kırmızı toz biber,
- 1 litre tavuk suyu,
- 1 yemek kaşığı tuzot
Yapılışı:
Kemikli tavuk göğsünü 1 litre su ile haşlayın Kemik ve derisini ayırıp iri parçalara bölün Bir kasede yumurtalar, un, dövülmüş sarmısak, limon suyu ve sirkeyi karıştırın 1 yemek kaşığı tereyağa tavuk suyunu katarak beşamel sos kıvamında orta ateşli ocakta karıştırarak pişirin Akşamdan ıslatıp haşladığınız nohutları ekleyin 1-2 taşım kaynatın ve ateşten alın Kalan tereyağını kızdırın Tozbiberi ekleyin Paçayı servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serin Tereyağını gezdirip servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|