Konu
:
Kremalı Mantarlı Somon Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Mantarlı Somon Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Mantarlı Somon Tarifi
Kremalı Mantarlı Somon Tarifi
4 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Somon (4 dilim, 500 gram)
Taze soğan (4 adet)
Mantar (100 gram)
Kırmız biber (1 adet)
Maydanoz (1/4 demet)
Sarımsak (4 diş)
Un (2-4 yemek kaşığı, balıkları unlamak için)
Limon suyu (4 yemek kaşığı)
Krema (1 çay bardağı)
Su (1 çay bardağı)
Tuz (1,5 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Zeytinyağı (4 yemek kaşığı)
1 adet temizlenmiş kırmızı biberi ince ince doğrayın
Arkasından 100 gram taze mantarı ince ince dilimleyin
Önceden yıkayıp temizlediğiniz taze soğanları küçük kuşbaşı biçiminde doğrayın
4 diş sarımsağı ince ince dilimleyin
Maydanozları ince ince dilimleyin
Bir tabağın içine 2 yemek kaşığı un koyun
Tabağa koyduğunuz unla dilimlenmiş somonu unlayın ve fazla unu silkin
Bir tavanın içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve üzerine 500 gram somonu veya daha küçük somon dilimlerini, bütün şekilde yerleştirin
Bu şekilde somonu kızarana kadar yaklaşık 6-7 dakika yüksek ateşte çevirerek pişirin
Hafif kızaran somonun üzerine önceden dilimlediğiniz mantarları sarımsakları, taze soğanları, biberleri ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın
Arkasından 1 çay kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay bardağı krema ve önceden dilimlediğiniz maydanozları ekleyerek tavanın kapağını kapatın ve yemeği kaynamaya bırakın
Bu şekilde yaklaşık 7-8 dakika daha pişirin
Pişen balığınızı kayık bir servis tabağına alarak servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul