Yalnız Mesajı Göster

Düdüklüde Kuzu Buğlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düdüklüde Kuzu Buğlaması Tarifi



Düdüklüde Kuzu Buğlaması Tarifi

1 kg kemikli süt kuzusu
1/2 bardak su
10 arpacık soğan
3 çorba kaşığı sadeyağ (silme) veya margarin
2 diş sarmısak biraz tuz

Düdüklü tencereye yağ, su ve soyduğunuz soğanlarla sarmısak konur Yumurta iriliğinde doğranmış et ve tuz da ilâve edilir Kapağı kapatılır Düdük çalıncaya kadar harlı, sonra da orta ateşte 35 - 38 dakika pişirilip indirilir Tabağa alınıp sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla