10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Tavuk Dolması Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet göğüs fileto,
- 100 gr tulum peyniri,
- 1 çorba kaşığı kuru fesleğen,
- 2 diş sarmısak,
- Tuz, karabiber,
- 3 çorba kaşığı tereyağ
Sosu İçin:
- 1 adet soğan,
- 3 adet domates,
- 2 diş sarmısak,
- 2 yemek kaşığı soya sosu,
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
- Tuz
Yapılışı:
Tavuk filetoları bir cep oluşturacak şekilde ortadan ikiye kesin Peynir, fesleğen ve ezilmiş sarmısağı karıştırıp, filetoların içine doldurun Kenarlarını açılmaması için kürdanla tutturun Üzerine tuz, karabiber serpin Bir tavada tereyağını kızdırıp, tavuk filetoların her iki tarafını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Diğer tavada sıvıyağı kızdırıp, ince kıyılmış soğan ve sarmısakları kavurun Küp şeklinde doğranmış domates ve soya sosunu ekleyip, tuzunu ilave edin Sos yumuşayıp pişince tavukların üzerine döküp servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|