Yalnız Mesajı Göster

Limon Soslu Dana Eskalop Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Soslu Dana Eskalop Nasıl Yapılır Tarifi



Limon Soslu Dana Eskalop nasıl yapılır Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler

8 Adet Dana Eskalop

2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı)

200 gr Mantar

Maydanoz

1 Yumurta

1 Diş Sarmısak

Limon

80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon

Tereyağı ya da zeytinyağı

Tuz, Karabiber

Yemeğin Yapılışı

Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın

Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün Sarmısakları çıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın

Mantarları yıkayıp dilimleyin Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın 10 dakika kadar kızarsınlar

Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın

Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin

Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin

Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi söndürüp hızla karıştırın Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla