Yalnız Mesajı Göster

Ekmekçi Güzeli Kuzu Kolu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmekçi Güzeli Kuzu Kolu Tarifi



Ekmekçi Güzeli Kuzu Kolu Tarifi

2 kg'lık 1 kuzu kolu (kemiği çıkarılıp rulo yapılmış)
2 diş sarımsak (her biri ortadan ikiye bölünmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tereyağı (ufak-ufak kesilmiş)
8 orta boy patates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
4 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 su bardağı konsome

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız
Keskin bir bıçakla, eti 4 yerinden yarıp, içlerine yarım sarımsakları yerleştirerek, üstüne tuz ve biberi serpiniz
Büyük bir rosto tepsisini, 1 tatlı kaşığı yağla hafifçe yağlayınız Eti tepsiye koyup, kalan 2 çorba kaşığı yağı ufak ufak keserek üstüne ve kenarlarına dağıtınız
Patates ve soğanları etin etrafına döşeyip, konsomeyi üstüne dökünüz Tepkiyi fırına sürüp eti 2,5-3 saat, et ve sebzeler yumuşayıp pişene kadar pişiriniz (Bıçağın sivri ucu batırıldığında açık pembe su akıyorsa etiniz pişmiştir)
Eti fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız Soğan ve patatesleri etrafına dizip servis ediniz

Not: Ekmekçi güzeli kuzu kolu, Fransız mutfağından alınmış lezzetli bir kuzu yemeğidir

Alıntı Yaparak Cevapla