10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmekçi Güzeli Kuzu Kolu Tarifi
Ekmekçi Güzeli Kuzu Kolu Tarifi
2 kg'lık 1 kuzu kolu (kemiği çıkarılıp rulo yapılmış)
2 diş sarımsak (her biri ortadan ikiye bölünmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tereyağı (ufak-ufak kesilmiş)
8 orta boy patates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
4 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 su bardağı konsome
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız
Keskin bir bıçakla, eti 4 yerinden yarıp, içlerine yarım sarımsakları yerleştirerek, üstüne tuz ve biberi serpiniz
Büyük bir rosto tepsisini, 1 tatlı kaşığı yağla hafifçe yağlayınız Eti tepsiye koyup, kalan 2 çorba kaşığı yağı ufak ufak keserek üstüne ve kenarlarına dağıtınız
Patates ve soğanları etin etrafına döşeyip, konsomeyi üstüne dökünüz Tepkiyi fırına sürüp eti 2,5-3 saat, et ve sebzeler yumuşayıp pişene kadar pişiriniz (Bıçağın sivri ucu batırıldığında açık pembe su akıyorsa etiniz pişmiştir )
Eti fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız Soğan ve patatesleri etrafına dizip servis ediniz
Not: Ekmekçi güzeli kuzu kolu, Fransız mutfağından alınmış lezzetli bir kuzu yemeğidir
|
|
|