Konu
:
Pakistan Usulü Piliç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pakistan Usulü Piliç Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pakistan Usulü Piliç Tarifi
Pakistan Usulü Piliç
Kullanılan Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış
pirinç
2 diş
sarımsak
ince doğranmış
1 çay kaşığı rezene tohumu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz kırmızı
biber
1/2 çay kaşığı kırmızı
biber
1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı toz kara
biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
4 parça Keskinoğlu
piliç
eti (but veya ön kol)
1 adet doğranmış
soğan
1 çay bardağı su
1 demet maydanoz
Hazırlama Şekli:
Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı
biber
, zerdeçal, kırmızı
biber
, kimyon ve kara
biber
i küçük bir kaseye
koyun
ve bekletin* Yağı geniş bir tavada kızdırın
Piliç etini ilave edip ara sıra çevirerek hafif kızartın
Tavadan çıkartın ayrı bir tabağa alın
Aynı tava içinde orta ateşte ince ince doğradığınız
soğan
ları hafif kavurun
Sarımsak karışımını karıştırın ve 1-3 dakika pişirin
Piliç etini tekrar tavaya
koyun
ve su ilave edin kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin
Etin iyice piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin
Haşlanmış sıcak
pirinç
üzerine koyarak servis yapın
Üzerine doğranmış maydanoz serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul