10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güne Bakan Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet kemiksiz, dövülmüş tavuk göğsü,
- 500 gr ıspanak,
- 1 adet havuç,
- 2 adet soğan,
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi,
- 4 adet yumurta,
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
İnceltilip, dövülmüş tavuk göğüslerini tuzlayıp, biberleyin Yağlanmış kalıplara yerleştirin Ispanağı ayıklayıp, yıkayıp, ince ince doğrayın Soğanı ince ince kıyıp, 2 yemek kaşığı sıvı yağla kavurun Tavuk etlerini yerleştirdiğiniz kalıpların içine ıspanakları pay edin Her kalıbın içine birer yumurta kırın 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, tuz ve karabiberle sos hazırlayın Hazırladığınız sosu kaselerin üzerine gezdirin Havuçları kibrit çöpü inceliğinde kesip, yumurtanın etrafına dizin 180°C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip, servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|