10-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çamfıstıklı Kuzu Kebabı Tarifi
Çamfıstıklı Kuzu Kebabı Tarifi
1,5 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri çıkardıp, kuşbaşı doğranmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı sirke
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
3 çorba kaşığı çamfıstığı (dövülmüş)
500 gr erişte
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı (ufak ufak kesilmiş)
Önce ızgaranızı iyice kızdırınız
Etleri, 8-12 şişe geçirip bir kenara bırakınız
Zeytinyağı, sirke, limon suyu, kimyon, 1 çay kaşığı tuz, biber ve fıstıkların yarısını küçük bir kasede karıştırıp, karışımın yarısını hamur fırçasıyla etlere sürünüz Şişleri ızgaraya sokup, sık sık üstlerine hazırladığınız karışımdan sürerek, çevire çevire 15-20 dakika, etler iyice pişene kadar kızartınız
Bu arada, büyük bir tencereye yarısına kadar su doldurup, 1 tatlı kaşığı tuz koyarak, harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp, erişteyi katarak 8 dakika, çatalla iki kez karıştırarak pişiriniz
Tencereyi ateşten indirip, erişteleri kevgirde süzünüz
Erişteleri ısıtılmış hüyük bir servis tabağına boşaltıp, tereyağı katınız İki büyük kaşıkla, yağ eriyene kadar karıştırarak bir kenarda sıcak tutunuz
Şişleri ızgaradan alınız Etleri eriştenin üstüne çıkarıp, üstlerine kalan çamfıstığını serperek servis ediniz
|
|
|
|