Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Karski Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Karski Tarifi



Kuzu Karski Tarifi

25 adet kuzu sırtı

125 ml süt

Aldığı kadar tane karabiber

135 ml ayçiçek yağı

5 adet kuzu böreği

125 ml mısırözü yağı

Aldığı kadar defne yaprağı

Aldığı kadar tuz

300 gr soğan

Ön hazırlık olarak kuzu sırtlarının içinden bonfileleri ayıklayın Yağlı kontrfileleri iri kuşbaşı parçalar halinde doğrayın Bir kabın içinde etler, soğan, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, soya yağı, süt, defne ve kekiği karıştırın Etleri buzdolabında bu marinatta 24 saat, arasıra karıştırarak, dinlenmeye bırakın Bu sürenin sonunda ızgarayı yakın Izgara telini 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın Etleri kişi başına 1 kuzu kontrfilesi, 1 kuzu bonfilesi ve 1 kuzu böbreği gelecek biçimde şişlere dizin Her iki yanını tuzlayıp biberleyin Şişleri ızgaranın üzerine koyup, bir defa çevirerek, her iki yanını da yaklaşık 8-10 dakika, etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin Pişerken üzerlerine arasıra fırça ile marinattan sürün Önceden ısıtılmış tabaklarda, yanında pay patates ile sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla