Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Karski Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Karski Tarifi



Kuzu Karski Tarifi

4 kuzu karski dilimi (her biri 200'er gr'lık)
2 kuzu böbreği (temizlenip ortalarından ikiye bölünmüş)
1/4 su bardağı rafine yağ
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik (istenirse)

Önce ızgaranızı kızdırınız
Kuzu karski dilimlerinin her iki yanlarını 5'er dakika, arasıra bir fırçayla rafine yağdan üstlerine süzerek, ızgara ediniz Böbrekleri de 4'er dakika aynı biçimde ızgara ettikten sonra, böbrek ve karski dilimlerini ısıtılmış bir servis tabağına alıp, tuz ve biberini serperek servis ediniz

Not: Kuzu karski, kuzunun böbrek yatağının böbreğe yakın tarafından çıkarılarak hazırlanan bir ızgaradır Yanında ızgara domates ve yeşil biberle servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla