Yalnız Mesajı Göster

Hardal Ve Gravyer Soslu Dana Bifteği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hardal Ve Gravyer Soslu Dana Bifteği Tarifi



Hardal Ve Gravyer Soslu Dana Bifteği Tarifi

4 dana bifteği (ince dövülmüş)
1 diş sarmısak (ikiye bölünmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
200 gr (1+1/2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi
2 çorba kaşığı hardal
125 gr (1/2 su bardağı) acı krema

Biftekleri sarmısakla ovup, sarmısakları atınız Bifteklerin üstüne tuz ve biber serperek bir kenara koyunuz
Büyük bir tavada tereyağı eritiniz; köpükleri kaybolunca, biftekleri koyarak her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız Tavayı ateşten alıp, bir delikli kepçeyle biftekleri ateşe dayanıklı, bir cam tabağa dizerek bir kenara koyunuz
Izgaranızı kızdırınız
Peynir, hardal ve kremayı bir kaseye koyup çatalla iyice karıştırarak cam tabaktaki bifteklerin üstüne yayınız
Tabağı ızgaranın altına yerleştirip 3-5 dakika, peynir eriyip kızarana kadar pişiriniz
Tabağı ızgaradan alıp, hemen servis ediniz

Not: Yanında patates sote ve bezelye ile servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla