Konu
:
Sarımsaklı Otlu Sote Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsaklı Otlu Sote Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsaklı Otlu Sote Tarifi
Sarımsaklı Otlu Sote
Kullanılan Malzemeler:
3 diş dövülmüş
sarımsak
4 yemek kaşığı saf zeytinyağı
4 parça
tavuk
ince ince rendelenmiş çeşni ve 1
limon
suyu
1 yemek kaşığı taze doğranmış maydanoz
2 çay kaşığı taze doğranmış tarhun
tuz ve
biber
SÜSLEMEK İÇİN
limon
dilimleri veya parçaları
taze ot
Hazırlama Şekli:
1
Sarımsağı yağda hafif renk alana kadar kızartın fakat kararmasın
2
Tek bir defada tavuğu ekleyin, tavuğun derisi gevrek ve açık kahverengi olana kadar 15-20 dakika sık sık çevirerek, tadını alması ve kızarması için bir süre bekleyin
3- Ateşi kısın tavanın kapağını kapatın ve
tavuk
parçalarının en kalın bir şiş veya çatala değildiğinde sular akana kadar 15-20 dakika pişirmeye devam edin
4
Dar ve uzun bir kaşık yardımıyla tavuğu tavadan alın ve ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirin
5
Limon parçalarını ve suyunu tavaya ekleyin ve tavanın dibindekilerin tümünü
kaz
ımak için cızırdayana kadar çok iyi karıştırın
6
Ateşin üstünden alın ve lezzetli olması için otları ve tuzu ve
biber
i ekleyin
İyice karıştırın ve ardından tavuğun üstüne dökün
Limon dilimleri ve taze otlarla süsleyip, sıcak olarak servis yapın taze yeşil veya karışık bir salata ve kızartılmış Fransız yemekleri bu yemeğin yanında çok iyi gider
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul