Yalnız Mesajı Göster

Türlü Güveç Tarifi (Etli)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türlü Güveç Tarifi (Etli)



250 gr kuşbaşı et

2 adet orta boy patlıcan

1 adet orta boy kabak

2 adet orta boy patates

1 avuç bamya

1 avuç fasulye

3 adet domates

1 adet kuru soğan

2 adet sivribiber

4-5 diş sarımsak

1,5 çorba kaşığı margarin

Tuz

Sebzeleri özelliklerine göre ayıklayıp yıkayalım ve kuşbaşı şeklinde doğrayalım

Bir tencereye, margarin koyup eritelim Üzerine ince kıydığımız kuru soğanları ilave edip, pembeleştirelim

Soğanlar pembeleşince, etleri katıp biraz daha kavuralım

Bütün sebzeleri tencereye ilave edip iyice karıştırdıktan sonra, yeterince suyunu ve baharatını katarak büyük bir güvece dolduralım

Güvecin ağzını yağlı kağıt ile kapadıktan sonra, önceden ısıttığımız fırında pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla