Konu
:
Peynirli Tavuk Şinitzel Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Tavuk Şinitzel Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Tavuk Şinitzel Tarifi
Peynirli Tavuk Şinitzel Tarifi
Malzemesi
4 tavuk göğüs eti (kemiksiz)
4 dilim kaşar peyniri
1 su bardağı galeta unu
2 büyük domates
2 yumurta
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
5-6 kiraz domates
3-4 dal maydanoz
Tavuk göğüslerini keskin bir bıçakla enine keserek cep açın
Et dövü-cü ile hafifçe ezerek inceltin
Ceplerin içine iki dilim domates, arasına bir dilim kaşar peyniri yerleştirip kapatın
Birleşme noktasını et dövücü ile hafifçe ezerek kapanmasını sağlayın
Alüminyum folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin
Fırın
tepsisini 2 kaşık yağ ile yağlayın
Yumurtaları bir kasede çırpın
Tavuk şinitzelleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın ve fırın tepsisine dizin
Kalan yağı üzerlerine gezdirip önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin
Kiraz domates ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın
Not: Fırında pişirilen, hafif ve sağlıklı bir tavuk şinitzeli tarifi
aynı
şekilde hazırlayıp tavada da pişirebilirsiniz
Bir teflon tavada sıvı yağı kızdırıp tavuk şinitzelleri çevirerek kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul