Konu
:
Jambonlu Dana Bifteği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Jambonlu Dana Bifteği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jambonlu Dana Bifteği Tarifi
Jambonlu Dana Bifteği Tarifi
4 dana bifteği (ince dövülmüş)
4 dilim jambon yada salam
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kıyılmış taze adaçayı yada 1 tatlı kaşığı kurutulmuş adaçayı
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
Dana bifteklerini geniş ve yayvan bir kaba yerleştiriniz
Üstüne 2 çorba kaşığı limon suyu döküp 30 dakika ara-sıra çevirerek marine ediniz
Eti kaptan alıp kurulayınız
Tuzu, biberi ve adaçayının yarısını üstüne serperek, iyice ovup bir kenara bırakınız
Jambon yada salam dilimlerini bifteklerin üstüne yerleştirip bir kürdanla tutturunuz
Tereyağı geniş bir tavada, orta sıcaklıkta eritiniz
Köpükleri kaybolup yağ kızınca, kalan adaçayını ekleyip karıştırarak 1 dakika pişiriniz
Etleri tavaya yerleştirip her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız
Tavayı ateşten alınız; etleri ve suyunu sıcak bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz
Not: İtalyanların tanınmış klasik yemeklerinden İtalyan usulü jambonlu dana bifteği, tereyağlı taze fasulye ve herhangi bir karışık salatayla servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul