Yalnız Mesajı Göster

Jambonlu Dana Bifteği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jambonlu Dana Bifteği Tarifi



Jambonlu Dana Bifteği Tarifi

4 dana bifteği (ince dövülmüş)
4 dilim jambon yada salam
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kıyılmış taze adaçayı yada 1 tatlı kaşığı kurutulmuş adaçayı
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

Dana bifteklerini geniş ve yayvan bir kaba yerleştiriniz Üstüne 2 çorba kaşığı limon suyu döküp 30 dakika ara-sıra çevirerek marine ediniz
Eti kaptan alıp kurulayınız Tuzu, biberi ve adaçayının yarısını üstüne serperek, iyice ovup bir kenara bırakınız Jambon yada salam dilimlerini bifteklerin üstüne yerleştirip bir kürdanla tutturunuz
Tereyağı geniş bir tavada, orta sıcaklıkta eritiniz Köpükleri kaybolup yağ kızınca, kalan adaçayını ekleyip karıştırarak 1 dakika pişiriniz Etleri tavaya yerleştirip her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız
Tavayı ateşten alınız; etleri ve suyunu sıcak bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz

Not: İtalyanların tanınmış klasik yemeklerinden İtalyan usulü jambonlu dana bifteği, tereyağlı taze fasulye ve herhangi bir karışık salatayla servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla