Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Bezelye Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Bezelye Tarifi



1,5 kg taze bezelye

400 gr but kısmından tavuk kuşbaşı

2 adet kuru soğan

2 adet domates

1 demet dereotu

1/2 paket (125 gr) margarin

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber

İnce kıydığımız soğanları, 2 çorba kaşığı margarinde pembeleştirelim

Kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini de tencereye ilave edip, 1-2 sefer karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak pişirmeye başlayalım

Etler suyunu salıp da çekince, 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve yeterince baharatını ilave edip, yumuşayıncaya kadar kavuralım

Bezelyeyi ve yeterince suyunu koyup, iyice pişirelim

Pişmesine yakın ince kıyım dereotunu da ilave dip, biraz daha pişirdikten sonra ocaktan indirelim

5-10 dakika demlendirip, sıcak sıcak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla