Konu
:
Jambonlu Ve Gravyerli Dana Bifteği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Jambonlu Ve Gravyerli Dana Bifteği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jambonlu Ve Gravyerli Dana Bifteği Tarifi
Jambonlu ve Gravyerli Dana Bifteği Tarifi
4 ince dilim jambon
4 ince dilim gravyer peyniri
8 orta boy dana bifteği (dövülmüş)
1 çay kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı un
2 yumurta
60 gr (2/3 su bardağı) galeta unu
120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
4 limon dilimi
Dört bifteğin üstüne ayrı ayrı jambon ve gravyer dilimlerini yerleştirip, kalan öteki dört bifteği üstlerine yerleştirerek «sandviç» yapınız
Sandviçlerin kenarlarını bir tokmakla döverek kapatınız
Sandviç yaptığınız biftekleri, biberledikten sonra alt ve üstlerini una bulayıp fazla unu silkeleyiniz
Yayvan bir kaba yumurtaları kırıp; çatalla iyice çırpınız
Galeta ununu yağlı bir kâğıdın üstüne dökünüz
Hazırlamış olduğunuz biftekleri önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp yağlı bir kâğıtla paket yaparak buzdolabında 30 dakika bekletiniz
Tereyağı büyük bir tavada hafif ateşte eritip köpükleri sönünce biftekleri ekleyerek her iki yüzlerini 3'er dakika kızartınız; ocağın altını kısıp biftekleri ara sıra çevirerek 15 dakika pişiriniz
Biftekleri sıcak servis tabaklarına alıp, limon dilimleriyle süsleyerek servis ediniz
Not: Ispanak yada haşlanmış taze patatesle servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul