Yalnız Mesajı Göster

Dana Bifteği Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Bifteği Kızartması Tarifi



Dana Bifteği Kızartması Tarifi

4 dana bifteği (dövülmüş)
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çırpılmış yumurta
60 gr (1/2 su bardağı) un
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağ
1/2 su bardağı et suyu

Biftekleri yayvan bir kapta limon suyunda 30 dakika dinlendiriniz Sonra biftekleri kaptan çıkarıp kurulayarak içinde beklettiğiniz marinadı atınız
Bifteklerin her iki yüzüne tuz ve biber serpiniz Biftekleri tek tek önce çırpılmış yumurtaya, sonra una bulayınız Fazla unlarını silkeleyiniz
Tereyağı geniş bir tavada eritip köpükleri sönünce biftekleri tavaya koyarak her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız
Et suyunu şarabı tavaya ekleyip 2 dakika daha, yemeğin sosu koyulaşıncaya kadar, pişiriniz
Tavayı ateşten alıp biftekleri servis tabaklarına yerleştiriniz Tavada kalan sosu üstlerine döküp servis ediniz

Not: Patates püresi ve domates salatasıyla birlikte servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla