Konu
:
Dana Bifteği Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dana Bifteği Kızartması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Bifteği Kızartması Tarifi
Dana Bifteği Kızartması Tarifi
4 dana bifteği (dövülmüş)
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çırpılmış yumurta
60 gr (1/2 su bardağı) un
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağ
1/2 su bardağı et suyu
Biftekleri yayvan bir kapta limon suyunda 30 dakika dinlendiriniz
Sonra biftekleri kaptan çıkarıp kurulayarak içinde beklettiğiniz marinadı atınız
Bifteklerin her iki yüzüne tuz ve biber serpiniz
Biftekleri tek tek önce çırpılmış yumurtaya, sonra una bulayınız
Fazla unlarını silkeleyiniz
Tereyağı geniş bir tavada eritip köpükleri sönünce biftekleri tavaya koyarak her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız
Et suyunu şarabı tavaya ekleyip 2 dakika daha, yemeğin sosu koyulaşıncaya kadar, pişiriniz
Tavayı ateşten alıp biftekleri servis tabaklarına yerleştiriniz
Tavada kalan sosu üstlerine döküp servis ediniz
Not: Patates püresi ve domates salatasıyla birlikte servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul