Yalnız Mesajı Göster

Kaşar Peynirli Ciğer Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşar Peynirli Ciğer Tarifi



MALZEMELER
6 İnce Dilim Dana Ciğeri
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Büyük Soğan (ince dilimlere ayrılmış)
2 Tatlı Kaşığı Kurutulmuş Fesleğen (istenirse)
45 gr Galeta Unu (1/2 su bardağı)
60 gr (1/2 su bardağı) Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
6 Dilim Salam

TARİFİ
Önce ızgarayı iyice kızdırınız Ciğerleri tuz ve biberle oyunuz
Büyük bir tavada tereyağı zeytinyağ ile birlikte eritip, köpüğü kaybolunca soğanları katarak 8-10 dakika kızartınız ve fesleğeni (istenirse) ekleyiniz
Ciğerlerin birkaç dilimini tavaya koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika kızartınız; bir delikli kepçeyle alıp, öteki dilimleri kızartırken, ilk kızarmışları üstü örtülü bir tabakta sıcak tutunuz
Küçük bir kasede galeta unu ve peyniri karıştırınız
Ciğerleri kenarları alçak, ateşe dayanıklı bir servis tabağına alıp, kızarmış soğanları ve salam diilmlerini ciğerlerin üstüne yerleştiriniz
Galeta unu-peynir karışımını salamların üstüne serpip, kızarana kadar fırında ısıttıktan sonra hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla