Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Bahar Türlüsü Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Bahar Türlüsü Nasıl Yapılır Tarifi



Kuzu etli bahar türlüsü nasıl yapılır Yapılışı Mazemeleri

Kuzu etli bahar türlüsü malzemeleri

500 gr kuzu kuşbaşı

4 soğan

300 gr bezelye

300 gr bakla

2 enginar

5-6 kiraz domates

2 taze sarımsak

2 çorba kaşığı un

1'er çay kaşığı kekik, karabiber

1 defne yaprağı

2 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı sıcak su

Tuz, karabiber

Kuzu etli bahar türlüsü hazırlanışı

Kuzu etli bahar türlüsü: Bezelyeyi ayıklayın Enginarları temizleyip iri iri doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonlu sudaki enginarlara ekleyin Taze sarımsakları temizleyip kıyın Soğanları soyup küçük küçük doğrayın

Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirin Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavurun Bezelye ve baklayı ekleyin Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuz serpin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla