Konu
:
Tavuklu Kremali Patlican Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Kremali Patlican Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Kremali Patlican Tarifi
3 adet bostan patlıcanı
600 gr tavuk kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
Kızartmak için sıvıyağ
Kreması için:
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı muskat
Tuz
Karabiber
En üstüne kaşar peyniri rendesi
Kuru soğanı incecik kıyıp 1/4 paket (65 gr) margarinde yumuşayıncaya kadar pişirelim
Kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini ilave edip ara sıra karıştırmak şartı ile 10 dakika daha pişirelim
2 orta boy domatesin kabuğunu soyup, rendeledikten sonra tavuklara ilave edip ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edelim
Yeterince tuz ve karabiber ve 1 bardak da su katıp domatesler iyice eriyene kadar pişirelim
Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzunlamasına 2'ye kestikten sonra tuzlu suda 15 dakika bekletelim
Patlıcanların acısı çıkınca suyunu süzelim, kızgın sıvıyağda renk alıncaya kadar kızartalım
Isıya dayanıklı fırın tepsisine dizip tatlı kaşığı ile içlerini ezip, çukurlaştıralım
2 çorba kaşığı unu, 1/4 paket margarin yağında kokusu çıkıncaya kadar kavurup 2 su bardağı sütü ilave ederek boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim
Yeterince tuz ve 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat ilave edip karıştıralım
Pişen tavuk etlerini kevgir yardımı ile sosundan ayırıp, beşamel sosa ilave edip karıştıralım
Patlıcanların içine kremalı tavuğu doldurup üzerine ince kesilmiş kaşar peyniri dilimi veya yuvarlak domates dilimi koyalım
Etin kalan sosunu da tepsinin dibine yayıp, önceden ısıtılmış üstten yanan fırında pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul