Konu
:
Limon Soslu Dana Bifteği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limon Soslu Dana Bifteği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limon Soslu Dana Bifteği Tarifi
Limon Soslu Dana Bifteği Tarifi
4 dana bifteği (dövülmüş)
4 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
3/4 su bardağı e suyu yada tavuk suyu
1 çorba kaşığı unlu tereyağı
1 büyük limon (ince dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış)
Dana bifteklerini geniş ve yayvan bir kaba yerleştirip üstlerine 2 çorba kaşığı limon suyunu dökünüz; 30 dakika, ara sıra çevirerek marine ediniz
Biftekleri kaptan çıkarıp kurulayınız
Tuz ve biberle ovarak bir kenara koyunuz
Tereyağı geniş bir tavada, orta ateşte eritiniz
Köpükleri sönüp yağ kızınca, eti tavaya yerleştirip her iki yüzünü 3-4'er dakika kızartınız
Eti delikli bir kepçeyle tavadan çıkarınız; ısıtılmış bir servis tabağına alıp üstünü alüminyum kağıdıyla örterek sosu hazırlayıncaya kadar sıcak tutunuz
Sosu için tavaya, kalan limon suyunu, et ya da tavuk suyunu döküp harlı ateşte karıştırarak 5 dakika kadar kaynatınız
Ocağın altını kısınız
Eti yeniden tavaya yerleştirip, 1 dakika daha pişiriniz
Unlu tereyağı azar azar her defasında iyice karıştırarak 1 dakika daha, sos koyulaşana kadar pişiriniz
Tavayı ateşten alınız; yemeği sıcak bir servis tabağına boşaltıp limon dilimleriyle süsleyiniz; maydanozu serpip servis ediniz
Not: Bir italyan yemeği olan limon soslu dana bifteği, yanında kabak sote ve domates salatası ile birlikte servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul