Konu
:
Macar Usulü Dana Bifteği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Macar Usulü Dana Bifteği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Macar Usulü Dana Bifteği Tarifi
Macar Usulü Dana Bifteği Tarifi
4 dana bifteği (dövülmüş)
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı baharatlı un (2 çorba kaşığı un + 1 tatlı kaşığı tuz + 1 çay kaşığı karabiber)
100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı tatlı kırmızı biber
1/2 su bardağı et suyu
125 gr (1/2 su bardağı) acı krema
Dana bifteklerini geniş ve yayvan bir kaba yerleştiriniz; üstüne 2 çorba kaşığı limon suyunu döküp 30 dakika, ara sıra çevirerek marine ediniz
Biftekleri kaptan çıkarıp kurutunuz; marinadı atınız
Yağlı bir kağıdın üstüne baharatlı unu döküp biftekleri unladıktan sonra fazla unu silkeleyiniz
Geniş bir tavada 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı hafif ateşte kızdırıp biftekleri tavaya koyunuz; her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız
Biftekleri delikli kepçeyle, ısıtılmış bir servis tabağına alıp üstünü alüminyum kağıdıyla kapatınız
Kalan tereyağı tavaya ekleyip eritiniz
Yağ kızınca soğanı katıp 5-6 dakika kızartınız
Tavayı ateşten alıp kırmızı biberi serperek karıştırınız
Karışımı harlı ateşte ısıtıp, ara sıra karıştırarak et suyunu ekleyiniz
Bu karışımı 3-4 dakika, tavadaki sıvı biraz azalana kadar pişiriniz
Tavayı ateşten alıp acı kremayı koyarak iyice karıştırınız
Hazırladığmız bu sosu bifteklerin üstüne döküp hemen servis ediniz
Not: Macar usulü dana bifteği, erişte ve taze fasulyeyle servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul