Konu
:
Kızarmış Yağlı Beyin Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kızarmış Yağlı Beyin Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızarmış Yağlı Beyin Tarifi
Kızarmış Yağlı Beyin Tarifi
6 koyun beyni
1,5 yumurta kadar tereyağı
2 kahve kaşığı un
6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı sos - anglez
1,5 limon
tuz
karabiber
Temizlenen yıkanan beyinler haşlanır
Bir taraftan da buhar patatesi hazırlanır
Yemekten 15 dakika kadar önce soğumuş beyin bir taşım kaynamak üzere ateşe alınır
Sonra servis tabağına aktarılır
Bir tarafta da tereyağı bir tavada fındık rengi alıncaya kadar kızartıldıktan sonra ateşten çekilir ve hemen iki kahve kaşığı un eklenir
(Kullanılacak yağ, mutlaka tereyağı olmalıdır
) Sonra da sos-anglez (veya bir kahve kaşığı kırmızı biber) ile kıyılmış maydanoz, 1,5 limonun suyu, bir kepçe et suyu ya da sadece su konur
Karabiber ve tuzu da eklendikten sonra bir taşım kaynatılır ve beyinlerin üzerine gezdirilerek dökülür
Yanına garnitür olarak buhar patatesi konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul