10-28-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fellah Köftesi Tarifi
Fellah Köftesi
1 Su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta akı
tuz
Sosu İçin;
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
2 adet rendelenmiş domates
bul biber
Malzemenin tamamı çukur bir kapta göz kararı ile ılık su ile yoğrulur Katı bir hamur kıvamına getirilir Fındık büyüklüğünde yuvarlak alınıp, iki taraftan üstüne bastırarak şekil verilir, bu arada el sürekli ıslatılır Unlanmış tepsiye dizilir, hepsi hazırlanınca kaynar suda yarım saat pişirilir Süzülerek çıkarılan köfteler sosun içine atılır(SOS malzemesi olan sıvıyağ, salça rende domates pul biber 2 -3 dakika pişirilir) Sosun içinde servis tabağına çıkarılır Taze soğan, dereotu, maydanoz ince ince doğranır üzerine serpilir
Sevgiler
Fellah köftesi
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
3 çorba sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
1,5 çay bardağı su
Bulgurun üzerine 1 su bardağı ılık su eklenir, 10 dakika bekletilir Üzerine yumurta, un, salça, rende soğan, tuz, karabiber eklenir Malzeme bütünleşene kadar yoğrulur Harçtan misket gibi parçalar yuvarlanır Kızgın yağda kızartılır Bu arada bir sos kabına dövülmüş sarımsak, salça, yağ, tuz ve su konur bir tık pişirilir Kızaran köftelerin üzerine gezdirilir
|
|
|