Konu
:
Sütlü Beyin Tavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Beyin Tavası Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Beyin Tavası Tarifi
Sütlü Beyin Tavası Tarifi
1 dana beyni
1/2 bardak mısır yağı
1/2 lt süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağı
2 francala
1/2 bardak un
1 soğan
1 demet maydanoz
1 yumurta
biraz tuz
biraz karabiber
Beyin yıkanıp iyice temizlenir
Sonra da ufak ufak doğranır bir tarafa bırakılır
Rendelenmiş soğan, kızgın zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavrulur
Sonra beyin, incecik kıyılmış maydanozla, tuz ve biber ilâve edilir
Hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulup ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır
Bir çukur kaba yumurta sarısı, un ve süt koyulur ve tahta bir kaşıkla iyice karıştıkılıp halledilir
Öte yandan, yumurta akları çırpılıp kar haline getirilir ve bu da unlu karışıma ilâve edilerek hafifçe karıştırılır
Francala yuvarlak yuvarlak dilimlenir
Üzerlerine beyinli soğan dan sürülüp sonra da unlu, yumurtalı karışıma bulanır
Hemen tavadaki kızgın mısır yağına atılıp nar gibi olana kadar kızartılır
Bir kevgirle, yağları iyice süzdürülerek tabağa alınır
Üzerine tuz, karabiber ve incecik kıyılmış maydanoz serpilip sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul