Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Beyin Tavası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Beyin Tavası Tarifi



Sütlü Beyin Tavası Tarifi

1 dana beyni
1/2 bardak mısır yağı
1/2 lt süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağı
2 francala
1/2 bardak un
1 soğan
1 demet maydanoz
1 yumurta
biraz tuz
biraz karabiber

Beyin yıkanıp iyice temizlenir Sonra da ufak ufak doğranır bir tarafa bırakılır Rendelenmiş soğan, kızgın zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavrulur Sonra beyin, incecik kıyılmış maydanozla, tuz ve biber ilâve edilir Hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulup ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır
Bir çukur kaba yumurta sarısı, un ve süt koyulur ve tahta bir kaşıkla iyice karıştıkılıp halledilir Öte yandan, yumurta akları çırpılıp kar haline getirilir ve bu da unlu karışıma ilâve edilerek hafifçe karıştırılır
Francala yuvarlak yuvarlak dilimlenir Üzerlerine beyinli soğan dan sürülüp sonra da unlu, yumurtalı karışıma bulanır Hemen tavadaki kızgın mısır yağına atılıp nar gibi olana kadar kızartılır Bir kevgirle, yağları iyice süzdürülerek tabağa alınır Üzerine tuz, karabiber ve incecik kıyılmış maydanoz serpilip sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla