Yalnız Mesajı Göster

Hint Usulü İspanaklı Kuzu Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Usulü İspanaklı Kuzu Yahnisi Tarifi



Hint Usulü Ispanaklı Kuzu Yahnisi

500 g yağsız kuzu eti (buttan; kuşbaşı doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 iri soğan (ince doğranmış)
4 tatlı kaşığı kişniş
1 'çorba kaşığı tane hardal
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1/2 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı)
2,5 cm boyunda taze zencefil (ince doğranmış; isteğe bağlı)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1 kg ıspanak (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz

Emaye bir tencereye ayçiçek yağını fırçayla sürüp, tencereyi orta ateşe oturtarak, ısıtın Isınınca soğanları koyup, sürekli karıştırarak, 2 dakika pişirin
Kuşbaşı etler, kişniş, tane hardal, kimyon, pul kırmızıbiber ve zerdeçalı ekleyip, iyice karıştırın Yoğurdun 1 çorba kaşığını koyup, ateşi açın ve karışımı sürekli karıştırarak, yoğurdu çekinceye kadar (3 - 5 dakika) pişirin Sonra kaşık kaşık (her kaşığı çektikçe) ve her kaşığı koyduktan sonra karıştırarak kalan yoğurdu katın
Zencefil (isteğe bağlı) ve sarımsakları katıp, karışımın üstünü hafifçe örtecek kadar su ekledikten sonra, ateşi açarak, birtaşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıptence-renin kapağını kapatın ve karışımı kısıkateşte 1 saat pişirin
Ateşi açıp, ıspanakları avuçavuçve her katıştan sonra, yumuşayıncaya kadar karıştırarak ekleyin Sonra yahniyi, üstü açık olarak, harlı ateşte bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, tuzu serperek, yahniyi 6 tabağa bölüştürün ve servis yapın

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında safranlı pilav ve kepekli unla hazırlanmış sac pideleriyle

Alıntı Yaparak Cevapla