Konu
:
Tavuklu Kebap Kallavi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Kebap Kallavi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Kebap Kallavi Tarifi
Tavuklu Kebap Kallavi Tarifi
3 adet orta boy tavuk göğüs eti
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarmısak
2 adet orta boy dolmalık kabak
3 adet yeşil çarliston biber
2 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet orta boy domates
4 çay kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmız pul biber
2 su bardağı ılık su (tavuk suyu da kullanılabilir)
1 demet dereotu
Tavuk göğüs etlerini keskin bıçakla kuşbaşı et formunda doğrayın
Bir tepsiye 1 yemek kaşığı dolusu un serpin ve tavuk etlerini una bulayıp kenarda bekletin
Kabakların dış kısmını hafifçe kazıyın
Yıkayın ve uzunlamasına ikiye bölüp 1,5 – 2 santim kalınlığında küpler elde edilecek şekilde doğrayın
Yeşil ve kırmızı biberlerin saplarını kesip tohumlarını temizleyin
Biberleri 3-4 santim boyunda ve kalın şeritler halinde dilimleyin
Kuru soğanı yemeklik incecik doğrayın
Domateslerin kabukları soyup tavla zarı formunda küp küp doğrayın
Zeytinyağını geniş bir teflon tava ya da tencerede orta ısıdaki ateşte kızdırın
Una bulanmış tavuk etlerini kızgın yağa aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun
Etlerin rengi dönüp hafifçe su çektiklerinde sarımsak ve soğanları ilave edin
1-2 dakika pişirdikten sonra yeşil ve kırmızı biberleri katıp salçayı da ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika kavurun
Tuz, karabiber ve kırmızı biber serpiştirip ılık tavuk suyunu da tencereye aktarın
Tencerenin kapağını kapatıp suyu kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin ve ocağın altını kısın
Kısık ateşte 20 dakika daha pişen yemeğe ince kıyılmış dereotu ilave edip ocaktan alın ve sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul