Yalnız Mesajı Göster

Koyun Haşlama Tarifi ( Diyet )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyun Haşlama Tarifi ( Diyet )



Koyun Haşlama Tarifi ( Diyet )

200 gr et
1/2 kereviz
1/2 patates
1/2 havuç
1/2 soğan
2 bardak su
Tuz

Etin yağı ve sinirleri çıkarıldıktan sonra kemiği ile beraber bir tencereye konur İçine 2 bardak su atılır ve az ısılı bir ateşte haşlanır Sebzeler de ayrıca ayıklanır ve haşlanmış etin bulunduğu tencereye atılır Ortalama 1 saat kadar tekrar kaynatılır
Et, sebzelerle beraber ve suyu ile servis yapılır
Suyu ayrılıp yalnız sebzeler ve et te verilebilir Su, lapa ya da çorbada kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla