Yalnız Mesajı Göster

Sığır Rostosu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Rostosu Tarifi



Sığır Rostosu Tarifi

Malzemeler:
1 kg sığır rostosu
5 dal maydanoz
3 dal kereviz
250 gr havuç
250 gr arpacık soğanı
1,5 çorba kaşığı margarin
3 yaprak defne
3 dal kekik
Tuz

Yapılışı:
Et yıkanarak bir tencereye konulur Tuzlu suda harlı ateşte kaynatılarak köpüğü alınır ve ateşten alınır Maydanoz, defne ve kekik ince ince kıyılır Arpacık soğanı ikiye bölünür Kereviz ve havuçlar küçük küçük dilimlenir Daha sonra tüm bu malzemeleri baharatı ile birlikte ete ilave edilir Et iyice pişene kadar kaynatılır Daha sonra suyu süzdürülerek servis tabağına alını

Alıntı Yaparak Cevapla