Konu
:
Hatay Maklubesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hatay Maklubesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hatay Maklubesi Tarifi
Hatay maklubesi tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı et suyu veya su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
1 çorba kaşığı sıvı yağ (üzeri için)
250 gr
kuşbaşı et (bonfilelik et tercih edilir)
3 orta boy patlıcan (kemer patlıcan)
50 gr
badem (kıyılmış)
tuz
karabiber
1/4 limon suyu
Hazırlanısı
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim
Patlıcanları alacalı soyup boyuna uzun dilimlere keserek tuzlu suda yarım saat bekletelim
Patlıcan dilimlerini yıkayıp kurulayarak kızgın sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartıp bekletelim
Bir tencereye etleri alıp bıraktıkları suyu çekene dek ara sıra karıştırarak kavuralım
Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve tuz ekleyerek yumuşayana dek haşlayalım
Patlıcan dilimlerini, yuvarlak tabanlı bir tencerenin kenarlarına bir uçları dışta ve ortası boş kalacak şekilde yan yana ve aralıksız sıralayalım
Ortadaki boşluğa etlen yayalım
Pirinçleri birkaç su nişastası gidene dek yıkayıp suyunu iyice süzelim
Tencereye sıvı yağı alıp pirinçleri ekleyerek şeffaflaşana dek kavurup ateşten alalım
Pirinçleri etlerin üzerine yayarak sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım
Pilavı ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek hiç karıştırmadan pişirip ateşten alarak 15-20 dk
demlendirelim
Pilavı servis tabağına ters çevirerek tencereden çıkaralım
Sıvı yağı kızdırıp bademleri ekleyerek yarım dk
kavuralım
Bademli yağı pilavın üzerine gezdirerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul