Konu
:
Tandır Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tandır Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tandır Kebabı Tarifi
Tandır Kebabı Tarifi ( Burdur )
Malzemeler:
Kuzu veya oğlak
tuz
pişirmek için kuyu veya fırın
Hazırlanışı:
Burada dikkat edilecek husus, kebap edilecek etin bir yaşını geçmemiş ve iyi beslenmiş kuzu veya oğlaktan seçilmesidir
Hazırlanan kuzu veya oğlak önceden yeterince ısıtılmış olan kuyuya bir çengel vasıtasıyla asılır
Kuyunun ağzı kapatılır
Bir iki saat pişirilir
Pişirme işleminden sonra etler parçalanarak sıcak servis yapılır
Not: Bu yemek daha çok ticari olmak üzere özel günlerde yapılır
Düğünlerimizde ise daha çok kavurma, taskebabı, etli kuru fasulye ve nohut yemekleri yapılmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul