Yalnız Mesajı Göster

Tandır Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tandır Kebabı Tarifi



Tandır Kebabı Tarifi ( Burdur )

Malzemeler:
Kuzu veya oğlak
tuz
pişirmek için kuyu veya fırın

Hazırlanışı:
Burada dikkat edilecek husus, kebap edilecek etin bir yaşını geçmemiş ve iyi beslenmiş kuzu veya oğlaktan seçilmesidir Hazırlanan kuzu veya oğlak önceden yeterince ısıtılmış olan kuyuya bir çengel vasıtasıyla asılır Kuyunun ağzı kapatılır Bir iki saat pişirilir Pişirme işleminden sonra etler parçalanarak sıcak servis yapılır

Not: Bu yemek daha çok ticari olmak üzere özel günlerde yapılır Düğünlerimizde ise daha çok kavurma, taskebabı, etli kuru fasulye ve nohut yemekleri yapılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla