Konu
:
Köri Soslu Bezelyeli Piliç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Köri Soslu Bezelyeli Piliç Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köri Soslu Bezelyeli Piliç Tarifi
Köri Soslu Bezelyeli Piliç Tarifi
2 piliç
1/2 çay fincanı bezelye
tuz
Köri sos
Temizlenmiş piliçler bir tencerede 8 bardak su konarak kaynatılır
Kaynama başlayınca köpükleri alınır, kapağı örtülür ve orta ısıdaki ateşte kaynatılarak pişirilir
Tuzu atıldıktan sonra da 5 dakika kaynatılır ve çıkarılıp bir kaba alınır
Piliç suyu ile bir bardak pirinçten sade pilâv hazırlanır
öte yanda piliçlerin butları ve göğüsleri gövdelerinden ayrılır, kanatlar göğüslerden kesilir, bacaklar da butların eklemlerinden kesilerek ikişer parçaya ayrılır
Bir tarafta pişirilen bezelyeler yuvarlak veya oval bir tabağın ortasına, pilâv onun etrafına piliçler de çevreye, dikine yerleştirilir
Bunun için çeşitli biçimler uygulanabilir
Servis yapılırken, hazırlanmış olan köri sosu da ayrı olarak verilir
Yemeğin yanına, salçadan ayrı olarak zeytinyağında kızartılmış patates de ilâve edebilirsiniz
Patatesten başka gene garnitür olarak çeşitli sebzeler de sote edilerek verilebilir
Bun-lar iştahı artırdığı gibi, yemeğe güzel bir görünüm verir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul