Konu
:
Taze Baharatlı Dana Rosto Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Taze Baharatlı Dana Rosto Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Baharatlı Dana Rosto Tarifi
TAZE BAHARATLI DANA ROSTO TARİFİ
750 Gr
Rostoluk Dana eti
1 Çay kaşığı hardal
ince ufalanmış Maydanoz
Dereotu
Tuz
Karabiber
Dana etinin, iyi kıvrılıp bağlanabilmesi için, yaprak şeklinde yassı olması gerekir
Rosto şeklinde kıvrılmış etler açılarak her tarafı Tuzlanıp karabiberlendikten sonra içine bir çay kaşığı hardal, taze baharat karışımı konulur
Bilahare et kıvrılarak sicimle bağlanır
Bütün Rosto, daha önceden kızdırılmış tavaya konur
Kızartma kaidelerine uygun olarak her tarafı kızartıldıktan sonra, Ocak en kısık ayara getirilir ve kapağı kapatılır
30 Dak
Tam pişirmesi yapılır
Rosto tersyüz edilerek 30 dak
daha kapak kapalı olmak üzere son pişirmesi yapılır
Tam pişmesi bitmiş ve her tarafı nar gibi kızarmış et dışarıya alınır
Dilimler halinde kesilerek, arzu edilen sos ve Garnitür ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul