Konu
:
Piliçli Erişte Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Piliçli Erişte Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliçli Erişte Tarifi
Piliçli Erişte Tarifi
1/2 kg hazır erişte
3,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 bardak kaşar peyniri rendesi
1/2 piliç ya da 2 piliç in boyun ciğer, katı ve kanadı
Salçası için :
1 kahve fincanı un
2,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
7 domates (orta)
2 kahve fincanı domates salçası
2,5 bardak sıcak süt
tuz
karabiber
Bir tencereye 12 bardak su ve 2 çorba kaşığı (silme) tuz koyup kaynatılır
Kaynayınca makarnalar içine atılır ve 10 dakika haşlanır indirilir
Suyu süzdürüldükten sonra üzerine soğuk su doldurulup bırakılır
Öte yandan tavaya kabuklan soyulup çekirdekleri çıkarılmış ve minicik doğranmış domatesler koyulur
Bunlar püremsi bir hal alıncaya kadar pişirilip indirilir
Bir tencereye salça için gösterilen yağı ve unu koyup karıştıra karıştıra 2 - 3 dakika kavrulur
Sonra azar azar dökerek buna ilâve edilir
Tuzunu da koyunuz
Bu arada hızlı hızlı karıştırmak suretiyle hepsi birbirine halledilir
Boza kıvamına geldikten sonra 5 dakika daha pişirip indirilir
Makarnaları süzüp bir tencereye koyulur
Suna biraz tuz ve yağ (2 buçuk kaşık ilâve edilir
Didiklenip, haşlanmış piliç eti de ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı yağda kızartılır
Bu kızarmış etlerle hazırlanan sütlü salça, domates salçası ve peynirin üçte ikisi de makarnaya ilâve edilip karıştırılır
Sonra da içi hafifçe yağlanan bir tepsiye dökülür
Üzerine süt ve salçanın kalan kısmı dökülüp, kalan peynir de serpilir
Ve kızgın fırında üzeri pembeleşinceye kadar 18 -20 dakika fırınlanıp çıkarılır
Üzerine domates salçasının kalan kısmı hemen dökülüp servis yapılır
Not: Yemeğin yanında, zeytinyağında kızartılmış patates verilebilir
Bunun yanısıra, sote edilmiş mevsim sebzeleri de hem yemeğin görünümünü güzelleştirir hem de iştah açar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul