Yalnız Mesajı Göster

Piliçli Türlü Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliçli Türlü Tarifi



Piliçli Türlü Tarifi

3 piliç
2 patlıcan
250 gr çalı fasulyesi
1 soğan
2 domates (büyük)
4 dolmalık biber
5 çorba kaşığı margarin
Su
Biraz tuz

Temizlenip yıkanan piliçler hafifçe tuzlanıp tencereye koyulur
Öte yandan tavaya yağ koyulup kızdırılır Ayıklanıp doğranan fasulyeler ilâve edilir 4-5 dakika kavrulduktan sonra kevgirle alınıp piliçlere ilâve edilir Bu defa tavadaki yağa uzun uzun doğranan patlıcanlarla biberler ilâve edilip pembeleşinceye kadar birkaç dakika kavrulduktan sonra anlar da piliçlere ilâve edilir
En son olarak da tavaya halka halka doğranmış soğanlar atılıp ölünceye kadar kavrulur ve yağıyla birlikte piliçlerin üzerine dökülür Kazınıp uzun uzun doğranan kabak, biraz tuz, kabukları soyulup minicik doğranmış domatesler ve su ilâve edilip kapağı kapatılır
Önce harlı, sonra orta ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilip indirilir Sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla