Konu
:
Piliçli Türlü Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Piliçli Türlü Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliçli Türlü Tarifi
Piliçli Türlü Tarifi
3 piliç
2 patlıcan
250 gr çalı fasulyesi
1 soğan
2 domates (büyük)
4 dolmalık biber
5 çorba kaşığı margarin
Su
Biraz tuz
Temizlenip yıkanan piliçler hafifçe tuzlanıp tencereye koyulur
Öte yandan tavaya yağ koyulup kızdırılır
Ayıklanıp doğranan fasulyeler ilâve edilir
4-5 dakika kavrulduktan sonra kevgirle alınıp piliçlere ilâve edilir
Bu defa tavadaki yağa uzun uzun doğranan patlıcanlarla biberler ilâve edilip pembeleşinceye kadar birkaç dakika kavrulduktan sonra anlar da piliçlere ilâve edilir
En son olarak da tavaya halka halka doğranmış soğanlar atılıp ölünceye kadar kavrulur ve yağıyla birlikte piliçlerin üzerine dökülür
Kazınıp uzun uzun doğranan kabak, biraz tuz, kabukları soyulup minicik doğranmış domatesler ve su ilâve edilip kapağı kapatılır
Önce harlı, sonra orta ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilip indirilir
Sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul