Konu
:
Tavuk Etli Türlü Güveç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Etli Türlü Güveç Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Etli Türlü Güveç Tarifi
Tavuk Etli Türlü Güveç Tarifi
Malzemeler:
350 g
tavuk
bonfile eti
2 adet
kabak
1 adet orta boy
patlıcan
250 g taze
fasulye
1 adet orta boy
patates
3 diş
sarımsak
3 adet orta boy kuru
soğan
3 adet sivri
biber
3 adet
domates
3 yemek kaşığı
mısır
özü yağı
2 çay bardağı su
Az miktar pul
biber
, kara
biber
, kimyon
Az miktar tuz
1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı:
Önce tüm sebzeler yıkanır ve
patlıcan
lar ile
kabak
lar alacalı şekilde soyularak kuşbaşı doğranır
Patatesler de soyulduktan sonra kuşbaşı doğranır ve ardından kuru
soğan
ve
sarımsak
lar ince bir şekilde kıyılır
Domates,
biber
ve kuşbaşı doğranmış
tavuk
etleri derince bir kaba konur
Aynı kaba 3 yemek kaşığı Adese
mısır
özü yağı, baharatlar, tuz, 2 çay bardağı suda çırpılmış salça ve tüm sebzeler de eklendikten sonra kabın iyice karıştırılarak harmanlanır
Elde edilen bu karışım fırın poşetine konur ve poşetin ağzı bağlanır
Derin y
ayva
n bir fırın tepsisine, yatık olarak konulup torbanın üst kısmına küçük bir delik açılarak 150 derecelik fırında
tavuk
pişene kadar pişirilir
Pişen malzemeler torba açıldıktan sonra servis tabağına alınarak sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul