Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Usulü Mantar Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Usulü Mantar Tarifi



Akdeniz Usulü Mantar Tarifi

Malzemeler
700 gr mantar
1 adet soğan
1/2 adet limonun suyu
100 gr domates salçası
100 ml su
Kişniş tohumu, tuz ve karabiber
Birkaç sap taze kişniş
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Mantarları yıkayıp süzgeçte bekletin, suları süzülünce büyüklüklerine göre ikiye veya dörde kesin Kişniş yapraklarını dallarından ayırın Soğanı soyup yemeklik doğrayın NutriCook tenceresinde ısıttığınız zeytinyağında soğanları şeffaşaşıncaya kadar çevirin Sırasıyla su ve limon suyunu ekleyin Son olarak salça, kişniş tohumu ve mantarları ilave edip tuz, karabiber ile tatlandırın NutriCookun kapağını kapatın
Akıllı kontrol saatini 3 dakikaya ayarlayın 1 programı seçin Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar
Pişirme işlemi sona erdiğinde, NutriCookun kapağını açın Mantarları ince kıyılmış kişniş yaprakları ile süsleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla