Konu
:
Vanilya Soslu Mercan Balığı Filetosu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vanilya Soslu Mercan Balığı Filetosu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vanilya Soslu Mercan Balığı Filetosu Tarifi
Vanilya Soslu Mercan Balığı Filetosu Tarifi
Malzemeler
4 adet dondurulmuş mercan balığı filetosu (Her biri 150 gr
)
2 adet çubuk vanilya
200 ml
hindistancevizi sütü
4 adet tatlı patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
750 ml
su
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Temizlediğiniz patatesleri soyup 1 cm
kalınlığında dilimleyin
Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye kesin ve özünü kazıyın
Çubuk vanilyanın özünü süt ile karıştırın
Bu karışımın içine balıkları koyun ve en az 10 dakika marine edin
NutriCook tenceresine suyu koyun
Buhar sepetine balık ve patatesleri yerleştirin
Buhar sepetini tencereye koyup kapağını kapatın
Akıllı kontrol saatini 6 dakikaya ayarlayın
4
programı seçin
Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur
İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin
Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCookun kapağını açın
Bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanları ince ince kıyıp zeytinyağında çevirin
Tavaya marinatı ekleyin ve karıştırın
Sos kıvamını buluncaya kadar kaynatın
Mısır ununu ekleyip sosu koyulaştırın
Balıkları patateslerin üstüne yerleştirin
Sosu üstlerine dökün
Sıcak olarak servis yapın
Not:
Dilerseniz tatlı patates yerine havuç veya normal patates de kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul