Konu
:
Fırında Patlıcanlı Et Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Patlıcanlı Et Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Patlıcanlı Et Tarifi
200 gr dana eti
3 adet patlıcan
2 adet soğan
3 adet domates
Sıvıyağ (patlıcanı kızartmak için)
Teremyağ
2 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 diş sarmısak
Karabiber
Tuz
Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyup yuvarlak olarak doğrayın ve tuzlu suda yarım saat bekletin
Etleri jülyen usulü olarak kesin
Soğanları ve domatesleri küp küp doğrayın
Etleri bir kaşık Teremyağnda soteleyin ve suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun ayrı bir yerde soğanları karamelize oluncaya kadar bir kaşık Teremyağ ile kavurun, üzerine domatesleri ekleyin bir süre karıştırarak pişirin
Etleri ve soğan, domates karışımını aynı kapta birleştirin
Biber ve domates salçasını bir bardak sıcak suda eritip karabiber ekleyerek salça eriyinceye kadar karıştırıp etlerin üzerine dökün ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanların suyunu elinizle sıkın ve kızgın yağda kızartın
Etler pişince kızarttığınız patlıcanları ekleyerek 5 dakika daha kısık ateşte pişirin, çok az su kalmış olmasına dikkat edin
Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayın
Karışımı bir fırın kabına alın ve fırında yaklaşık 10 dakika pişirin
Üzerine bir katman oluşturacak kadar kaşar peyniri rendesini ekleyin ve kaşarlar eriyince fırından çıkartın ve sıcakken servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul