Yalnız Mesajı Göster

Sarma Beyti Kabap Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarma Beyti Kabap Tarifi



Sarma Beyti Kabap Tarifi

250 gr kıyma
1 adet minik soğan
4-5 dal maydanoz
Karabiber, tuz
2 adet lavaş yufkası
Üzeri için:
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

Kıyma, rende soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber yoğrulur 2 parçaya ayrılılır Her parça adana kebap yapar gibi şişe, 1 karış boyunda geçirilir Izgarada ya da mangalda pişirilir Köfte şişten çıkarılır, lavaşa sarılır Servis tabağına konur, 2 parmak eninde, bıçakla dilimlenir Diğer tarafta üst malzemesi, sos kabında bir taşım kaynatılır ve kebabın üzerine gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla