Konu
:
Sarma Beyti Kabap Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sarma Beyti Kabap Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Sarma Beyti Kabap Tarifi
Malzemeler:
600 gr
orta yağlı kuzu kıyma
4 diş sarımsak
1
5 demet maydonoz
4 adet lavaş
yeterince tuz
garnitür olarak:
sivri biber
domates
yoğurt
Lavaşlar için:
3 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Kemiksiz kuzu etini bıçakla kıyma haline getirdim
Saımsakların kabuklarını soydum,yıkadım ve ezdim
Maydonozları ayıklayıp yıkayıp incecik doğradım
Öncelikle domates ve biberleri yıkayıp Izgarada közledim
Maynozun yarısını,eti,ezilmiş sarımsak ve tuzu yoğurdum
Çöp şişlere geçirdim
Izgarada pişirdim
Tereyağını erittim
Yumurta fırçası yardımıyla lavaşları yağladım
Kullanmadığım maydonozları bir tepsiye yaydım
Her bir lavaşı yağladıktan sonra bu tepsiye aldım ve elimle lavaşların üzerine maydonozların yapışması için bastırdım
Şişte pişirdiğim kebabı lavaşın ortasına sarıp rulo şekli verdim
Çapraz şekilde dilimleyip servis tabağına yerleştirdim
Daha önceden közlediğim biber ve domatesleri yerleştirdim
Tabağın ortasına yoğurt ilave ettim
Sıcak sıcak servis yaptım
Afiyet olsun,
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul