Yalnız Mesajı Göster

Sarma Beyti Kabap Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarma Beyti Kabap Tarifi










Malzemeler:
600 grorta yağlı kuzu kıyma
4 diş sarımsak
15 demet maydonoz
4 adet lavaş
yeterince tuz
garnitür olarak:
sivri biber
domates
yoğurt
Lavaşlar için:
3 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Kemiksiz kuzu etini bıçakla kıyma haline getirdim
Saımsakların kabuklarını soydum,yıkadım ve ezdim
Maydonozları ayıklayıp yıkayıp incecik doğradımÖncelikle domates ve biberleri yıkayıp Izgarada közledim
Maynozun yarısını,eti,ezilmiş sarımsak ve tuzu yoğurdumÇöp şişlere geçirdimIzgarada pişirdim
Tereyağını erittimYumurta fırçası yardımıyla lavaşları yağladımKullanmadığım maydonozları bir tepsiye yaydımHer bir lavaşı yağladıktan sonra bu tepsiye aldım ve elimle lavaşların üzerine maydonozların yapışması için bastırdım
Şişte pişirdiğim kebabı lavaşın ortasına sarıp rulo şekli verdim
Çapraz şekilde dilimleyip servis tabağına yerleştirdimDaha önceden közlediğim biber ve domatesleri yerleştirdimTabağın ortasına yoğurt ilave ettimSıcak sıcak servis yaptım
Afiyet olsun,

Alıntı Yaparak Cevapla