Konu
:
Fırında Patatesli Dana Pirzolası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Patatesli Dana Pirzolası Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Patatesli Dana Pirzolası Tarifi
1 kg
dana pirzolası (bütün halde)
4 çorba kaşığı Teremyağ
5 bardak su
1 kahve fincanı domates salçası
600 gr
patates
Tuz
Bir tencereye 5 bardak su, yarım çorbakaşığı tuz ile yıkanmış dana pirzolasını koyarak, tencereyi ateşe oturtun
Tencerenin kapağını kapatarak orta hararetli ateşte 1 saat haşlayın
Sonra eti tencereci den çıkartarak bir tepsiye alın
Bir tavaya 4 kaşık Teremyağ koyarak kızdırın Sonra bu yağı 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile etin içinde haşlandığı suyu katarak bunları bir taşım kaynatın
Bu salçayı tepsideki etin üstüne dökün
Sonra tepsiye soyulmuş ve ortalarından ikiye bölünmüş patatesleri ve yarım çorba kaşığı tuz koyarak tepsiyi fırına sürün
Et ve î patatesler iyice kızarana kadar 30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul