Yalnız Mesajı Göster

Fırında Patatesli Dana Pirzolası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patatesli Dana Pirzolası Tarifi



1 kg dana pirzolası (bütün halde)

4 çorba kaşığı Teremyağ

5 bardak su

1 kahve fincanı domates salçası

600 gr patates

Tuz

Bir tencereye 5 bardak su, yarım çorbakaşığı tuz ile yıkanmış dana pirzolasını koyarak, tencereyi ateşe oturtun Tencerenin kapağını kapatarak orta hararetli ateşte 1 saat haşlayın Sonra eti tencereci den çıkartarak bir tepsiye alın Bir tavaya 4 kaşık Teremyağ koyarak kızdırın Sonra bu yağı 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile etin içinde haşlandığı suyu katarak bunları bir taşım kaynatın Bu salçayı tepsideki etin üstüne dökün Sonra tepsiye soyulmuş ve ortalarından ikiye bölünmüş patatesleri ve yarım çorba kaşığı tuz koyarak tepsiyi fırına sürün Et ve î patatesler iyice kızarana kadar 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla