Yalnız Mesajı Göster

Naneli Kuzu Sırtı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli Kuzu Sırtı Tarifi



Naneli Kuzu Sırtı Tarifi

3 kg'lık kuzu sırtı

2 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı karabiber

60 gr (1 su bardağı) taze çavdar ekmeği içi

2 çorba kaşığı nane (ince kıyılmış)

1 küçük soğan (rendelenmiş)

15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağ (eritilmiş)

150 gr (3 4 su bardağı) tavuk suyu

1 çorba kaşığı unlu tereyağ (bkz Unlu tereyağ)

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 ) getirip ısıtınız

Eti, tuz ve biberin yarısı ile iyice ovarak, yağlı kısmı yukarı gelecek biçimde derin bir rosto kabının içine konmuş tel ızgaranın üstüne yerleştiriniz

Küçük bir kasede ekmek içi, nane, soğan, kalan tuz ve kalan biberi karıştırıp, çatalla, eritilmiş yağı ekleyiniz Kalın bir bıçak yada spatula ile, karışımı etin üstüne düzgünce yayınız

Rosto kabını fırına sürüp, eti 1 saat pişiriniz Fırının sıcaklığını düşürüp (150 C), 1-1+1/4 saat daha, et yumuşayıp bir bıçak batırıldığında açık pembe su çıkana kadar pişiriniz

Kabı fırından alıp, eti kesme tahtasının üstüne yerleştirerek keskin bir bıçakla kalın dilimler halinde keserek, bir servis tabağına yerleştiriniz

Rosto kabının içindeki ızgarayı çıkardıktan sonra, madeni bir kaşıkla, kabın dibindeki et suyunun üstünde birikmiş yağları atınız

Rosto kabındaki suyu küçük bir tencereye koyup, tavuk suyunu ekleyerek harlı ateşte kaynatınız Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp, unlu tereyağı yavaş yavaş, katarak, sos oldukça kalın ve pürtüsüz olana kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp, sosu ısıtılmış bir sosluğa koyarak, etle birlikte servis ediniz

Not: Naneli kuzu sırtı genellikle fasulye ve fırında patates ile servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla