Konu
:
Tavada Etli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Tavada Etli Ekmek
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavada Etli Ekmek
Tavada Etli Ekmek
2 su bardağı ılık su
1 adet yaş maya
1 tutam toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
İçi için:
2 adet domates
Yarım kg kıyma
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Ilık su, maya, şeker eritilir
Üzerine yağ, tuz ve un konur, serte yakın bir hamur yapılır
1 saat dinlendirilir
Bu arada iç hazırlanır
Yağda ince kıyılmış soğan çevrilir
Üzerine kıyma katılır, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur
Üzerine rende domates katılır, tuz serpilir
5-6 dakika daha kavrulur
Hamur 6 eşit parçaya bölünür
Oklavayla ince açılır
Kıymalı iç açılan hamurların yarılarına gelecek şekilde paylaştırılır
Kalan kısım üzerine kapatılır, kenarlarına bastırılır, Az yağlı teflon tavada iki yüzü pembe renkte kızartılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul