Yalnız Mesajı Göster

Mayonez Soslu Kaparili Et Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayonez Soslu Kaparili Et Tarifi



Mayonez Soslu Kaparili Et Tarifi

4 kişilik Gerekli malzeme:

400 gr dana but
2 havuç
160 gr konserve tonbalığı
Yarım su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı kapari
2 taze soğan
2 defneyaprağı
Birkaç salata yaprağı
Tuz

1 Havuçları temizleyip doğrayın Taze soğanları temizleyip kıyın Havuç, soğan ve defneyaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin Orta ateşte su kayna-yıncaya kadar pişirin Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın
2 Kapariyi yıkayıp süzün Tonbalığını iyice süzün 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin
3 Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin Salata yaprakları ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla