Konu
:
Kıymalı Kır Pidesi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Kır Pidesi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Kır Pidesi
Kıymalı kır pidesi
MALZEMELER
Hamur Malzemeleri:
5 su bardağı un (500 gr)
1 su bardağı süt
1/4 paket margarin
1 çorba kaşığı kuru maya
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı ılık su veya süt (mayayı eritmek için)
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
İç malzemeleri:
250 gr
kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
Tuz, karabiber, kırmızı biber
YAPILIŞ TARİFİ
Maya, tozşeker, ılık su veya süt ile birlikte eritilir
Unun ortası açılır ve bu mayalı sıvı ortaya dökülür
10 dakika beklenir
Diğer malzemeler ilave edilerek hamur yoğrulur ve üzeri örtülerek sıcak bir yerde 20-25 dakika kabarmaya bırakılır
Bu sırada hamurun yüzeyi düzgün olmalıdır
Arada sırada hamura yumrukla bastırarak gaz çıkışı sağlanır
Hamura parmakla bastırıldığında parmak izi aynen kalıyorsa yeterince mayalandığı anlaşılır
Kısa sürede iz yok oluyorsa mayalanma işlemi tamamlanmamıştır
Yeterince mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır ve orta incelikte açılır
Bütün malzemelerin çiğden karıştırılmasıyla hazırlanan içten bir miktar konur ve hamurun kenarları içine doğru çevrilerek pide şekli verilir
Yağlanmış tepsiye dizilen hamurlar 45 dakika dinlendirilir
Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul