Konu
:
Baklava Yufkasinda Kayin Mantarli Sicak Çerkez Tavuğu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Baklava Yufkasinda Kayin Mantarli Sicak Çerkez Tavuğu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklava Yufkasinda Kayin Mantarli Sicak Çerkez Tavuğu Tarifi
BAKLAVA YUFKASINDA KAYIN MANTARLI SICAK ÇERKEZ TAVUĞU
Malzemeler
2 tavuk göğsü
4 kayın mantarı
1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1 su bardağı rendelenmiş ekmek içi
1 bardak süt
50 gr tereyağı
tuz
biber
1 diş dövülmüş sarımsak
2 baklava yufkası
Yapılışı
İki tavuk göğsü haşlanıp soğutulur ve didiklenir
Tencerede dört doğranmış kayın mantarı ve bir yemek kaşığı dövülmüş ceviz kavrulur; buna bayat ekmek içi ve süt ilave edilerek çırpma teliyle karıştırılır
Bir diş dövülmüş sarımsak tuz, karabiber ve didiklenmiş tavuk etleri katılarak, kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır
İki yaprak baklava yufkası tezgâha açılır
Tereyağı ile yağlanıp hazırlamış olduğumuz Çerkez tavuğu yufkaya konup bohça şeklinde sarılır
180 derecede 15 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul